Ale môže sa plniť čímkoľvek. Ja som ich naplnil Nutellou. Môžte kľudne použiť akúkoľvek inú aj zdravšiu orieškovú pomazánku. Cesto je tak neskutočne jemné a mäkké, že sa to nedá ani popísať.
4 vajíčka
70g cukru
1 PL medu
Vanilka alebo vanilkový extrakt
180g hladkej múky
2 čl prášku do pečiva
20g vody
Štipka soli
V miske rozmiešame metličkou do peny vajíčka s cukrom, medom a vanilkou. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a soľou. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec do neho prilejeme vodu a metličkou vyšľaháme hladké poloriedke cestíčko. Necháme ho 15 minút odležať.
Palacinkáreň si vyhrejeme na strednú teplotu. Na suchú panvicu do stredu nalejeme naberačkou cesto a pečieme asi 30 sekúnd na strednom teple. Potom obracačkou prevrátime a z druhej strany pečieme asi 20 sekúnd do zhnednutia. Naozaj tie časy a strednú teplotu treba dodržať, aby sa stihli prepiecť, ale aby nezhoreli. Ide to naozaj rýchlo, tak ich určite pečte po jednom. Treba si to ale samozrejme prispôsobiť svojej varnej doske a panvici. Na prvom lievanci si to odsledujte.
Lievance nechajte pred plnením aspoň trochu vychladnúť, aby sa nutella hneď netopila. Do stredu jedného lievance dajte hrubú vrstvu nátierky, prikryte druhým lievancom a prstami zlepte a stlačte dokopy okraje po celom obvode. Okraje sú jemne lepkavé, takže by mali pekne spolu držať.