1 chladený plát lístkového cesta
250g Mascarpone
200g šľahačkovej smotany
400g kyslej smotany
4 PL práškového cukru
Lístkové cesto po šírke pokrájame na 1,5 cm široké pásy, ktoré naukladáme na 2 plechy a dáme piecť na 200 °C cca 12 minút.
TIP: Jeden plech nechajte piecť tak o minútku dlhšie, aby cesto viac zhnedlo, bude to potom v reze viac efektné
4 pásy cesta si odložíme na zdobenie.
Mascarpone a šľahačku vyšľaháme do hustého krému, pridáme cukor a kyslé smotany a vymiešame hladký krém.
Na potravinovú fóliu si položíme 6-7 pásov cesta a potrieme tenkou vrstvou krému. Takto pokračujeme, až nám vznikne pyramída. Tú potrieme zvyškom krému a napevno zabalíme do fólie a vytvarujeme štólu. Necháme ju stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Štólu odbalíme a posypeme odloženým rozmrveným cestom.
Verím, že toto bude jeden z vašich obľúbených dezertov.