A keďže si ich nemôžem v tejto dobe dopriať na rôznych jarmokoch alebo trhoch, musel som si ich spraviť doma.
500g gaštanového pyré
100g masla
120g eSíčok od Opavia
80g mletých vlašských orechov
4 PL Amaretta (môžte dať aj rum)
250g Mascarpone
200g smotany na šľahanie
2 PL práškového cukru
300g čokolády
100g masla
30g mlieka
Zmäknuté gaštanové pyré a maslo zmiešame s rozmixovanými eSíčkami, orechmi a Amarettom.
Vypracujeme hustú hmotu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie, vytvarujeme valec a dáme vychladnúť najlepšie do druhého dňa do chladničky.
Na druhý deň valec postláčame, aby nám vznikol oválny tvar jazýčkov. Hmotu rozbalíme, a nakrájame na 0,5 cm plátky.
Jazýčky namáčame do čokoládovej polevy, ktorú sme roztopili vo vodnom kúpeli. Poukladáme ich na mriežku a necháme v chladničke stuhnúť.
Medzi tým si spravíme krém. Šľahačku vyšľaháme dotuha, primiešame práškový cukor a jemne prišľaháme Mascarpone, aby nám vznikol hladký hustý krém. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a necháme asi hodinu vychladnúť.
Krémom ozdobíme stuhnuté jazýčky a podávame.