Keď ju pečiem v jednom veľkom kuse alebo v podobe bochníčkov v tortovej forme, ťažko sa servíruje a niečím natiera.
150g rozkvasu z kvásku Lievito Madre (50g LM:50g polohrubej múky:50g vody) - necháme cca 6 hodín vykysnúť
2 žĺtky
140g bieleho jogurtu
190g mlieka
100g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
120g zmäknutého masla - nie roztopeného
350g Manitoby 00 alebo hladkej múky 00
150g polohrubej múky
Nutella alebo iná oriešková nátierka, prípadne hustý džem
Rozkvas, žĺtky, cukor, jogurt a mlieko vyšľaháme do hladka. Pridáme múku, vymiesime a potom postupne primiešame na plátky pokrájané zmäknuté maslo.
Miesime, kým sa cesto spojí a začne sa odlepovať od stien misy. Môže to trvať kľudne aj 20 minút. Najlepšie je, miesiť na etapy - nechať miesiť cca 7 minút, potom 10 minút odpočívať, potom ďalších cca 7 minút,... až kým je cesto také, aké má byť
Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote alebo na chladnejšom mieste, nikdy nie v chladničke, lebo by maslo v ceste stuhlo, cesto by prestalo kysnúť a maslo by sa z cesta tzv. "vypotilo".
Po vykysnutí cesto rozdelíme na malé bochníčky. Váhu si prispôsobte veľkosti košíčkov. Bochníčky po asi 10 minútach roztlačte, naplňte Nutellou, vytvarujte buchtičky a vložte spojom dolu do košíkov alebo formičiek. Muffinové košíčky je najlepšie vložiť do muffinovej formy.
Dáme kysnúť ešte asi 2-3 hodiny zabalené v igelite. Pečieme pri 180°C cca 30-35 minút. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.