250g hladkej múky 00 alebo hladkej špaldovej múky
200g masla alebo Hery
4 vajcia
150g kryštálového cukru
1 kypriaci prášok do pečiva
Kôra a šťava z 1 citróna
Vanilka
150 ml citrónovej šťavy
120 g práškového cukru
150g práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
1 PL mlieka
Cca 15 lístkov mäty
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme roztopené maslo, šťavu z citróna, kôru, vanilku a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Môžme použiť toastovú alebo bábovkovú formu.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C na hornom dolnom ohreve cca 50 minút.
Po upečení ešte horúci koláč zalejeme zálievkou z cukru a citrónovej šťavy a necháme vychladnúť.
Medzitým si v mixéri rozmixujeme lyžicu vody a mlieka s mätou. Pridáme cukor a vymiešame hladkú hustú polevu.
Vychladnutý koláčik vyklopíme z formy a polejeme polevou.