Ja som zástancom skôr pečených "čískejkov", preto aj tento s Oreo keksíkmi som spravil na tento spôsob.
100g OREO sušienok bez plnky
100g INDIAN keksov (tieto sušienky používam na korpus cheesecakov najradšej, lebo nezostane po upečení tvrdý ako napr.s maslovými sušienkami. V kombinácii s Oreo je korpus perfektný)
100g rozpusteného masla
2 PL čierneho alebo klasického kakaa
250g Mascarpone
500g jemného tučného tvarohu (za mňa je najlepší ten v kýbliku z Lidla )
200g kyslej smotany
3 vajíčka
70g práškového cukru
2 PL Zlatého klasu alebo kukuričného škrobu
Plnka z 200g Oreo sušienok
100g posekaných Oreo sušienok bez plnky
200g čokolády
200g smotany na šľahanie
2 PL čierneho alebo klasického kakaa
OREO a INDIAN sušienky rozmixujeme s kakaom, pridáme roztopené maslo. Zmes postláčame na dno papierom vystlanej tortovej formy a dáme vysušiť do vyhriatej rúry na 160°C na 10 minút. Korpus vyberieme.
Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny. Pridáme do nej Mascarpone, plnku so sušienok a vyšľaháme. Jemne primiešame tvaroh, smotanu a Zlatý klas. Do plnky zamiešame na väčšie kúsky posekané Oreo sušienky. Vylejeme na korpus a dáme piecť na 160°C na cca 45 minút. Rúru vypneme a necháme vychladnúť v zatvorenej a neskôr pootvorenej rúre.
Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom do hustej peny. Pridáme do nej Mascarpone, plnku so sušienok a vyšľaháme. Jemne primiešame tvaroh, smotanu a Zlatý klas. Do plnky zamiešame na väčšie kúsky posekané Oreo sušienky. Vylejeme na korpus a dáme piecť na 160°C na cca 45 minút. Rúru vypneme a necháme vychladnúť v zatvorenej a neskôr pootvorenej rúre.
Po stuhnutí cheesecake ozdobíme zvyškom Oreo sušienok.
Verím, že sa vám tento recept zapáčil a určite ho vyskúšate. Dajte vedieť, ako sa vám podaril.